Nő Komment

Csak, hogy tudd, mire való! …avagy, gyerekszáj, nameg a szellem lángolása

Szaladgál az 5 éves a kezében egy flakonnal, majd váratlanul a kezembe nyomja: – Anya! Vigyáznál az öngyújtómra? – Öngyújtó? Minek neked öngyújtó??? – nézek rá elképedve  –  Hát az öntudatnak! – válaszolja, teljesen magától értetődően – Ja, persze. Annak jó ha van. – és persze, se köpni, se nyelni. Sőt, se…    Ha tetszett… Tovább »

Majd a Csoma megmondja …avagy síelés és gyerekszáj tavasszal

Tessék, lássék, naugye, hogy tiszta anyja ez a gyerek?!  Megszületett a tavaszi síelés első igazi szakszava, köszönhetően, az 5 éves Szabó-Topor Csomának, az én kis szó-újító gyerekemnek: – Anya! Ez a TÓ-eke már nem olyan könnyű! – jó hangosan, miközben mögém ér a kapunál – Hogy a micsoda nemkönnyű?? – fordulok hátra, mintha nem értettem… Tovább »

Valamit nagyon elrontottam – gyerekszáj

…avagy sok beszédnek, sok az alja Már megint végzetesen túltoltam valamit a magyarázásban, pedig esküszöm, a jó szándék vezérelt. Gondoltam, nem lehet elég korán helyes kommunikációra szoktatni a gyereket, vázoltam hát neki (egy komplett kiselőadás keretében), miért jár jobban és lesz hatékonyabb, hogy ha játékot szeretne az öccsétől elkérni, elmondja neki, miért teszi. A lényeg… Tovább »

Hol van már a tavalyi hó? …avagy, biztos, hogy mindenkinek mézeskalácsot kell sütnie?!

Végre elérkezett a pillanat, amikor idén is eljutottam odáig, hogy bekeverjem a mézeskalács tésztát Megáll mellettem a kisebbik (3) a konyhában és érdeklődve kérdezi, mit csinálok   – Óóó, kicsim, bekevertem a mézest, délután süthetünk végre – válaszotam büszkeségtől ragyogó tekintettel – Dejóóó! – csillant fel a tekintete – Akkor megehetjük a régit? – Tessék?… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!