Nő Komment

Csicsobelló… gyerekszáj és sírok

  – Anya! Ennek a csicsobellónak (cicciobello baba) olyan a haja, mint Sanyi papának (bocs Sanyi papa).   Mire a kicsi:   – Ja, meg mint Józsi bácsinak!   😀 😀 😀   Ha tetszett és szívesen olvasgatnál másról is a témában, vagy lenne kedved hozzászólni, beszélgetni, látogass el a blog facebook oldalára is: https://www.facebook.com/noikomment/?ref=aymt_homepage_panel …ha… Tovább »

“Anya, nézd!!”

Öt éves… fáradhatatlan, egyszemélyes gépjárműpark   Egész este szaladgál körbe a házban és minden kanyarban van egy “anyanézd”: – Anyanézd, sportautó vagyok… – Anyanézd, francseszkó vagyok… – Anyanézd, versenyautó vagyok…. – Anyanééééééézd…!!! …a századik körnél, az idegszálaim utolsó cérnaszálánál, megint jön, fogja a képzeletbeli kormányt és becsukja a szemeit: – Anyanézd, álmokfutó vagyok!   Ha tetszett… Tovább »

Na és ez vajon, melyik generáció?

Nézi a gyerek a tévét, persze meccs megy éppen.  Négy és háromnegyed éves, fiú. Szó nélkül, elmélyülten bámulja a képernyőt, de látszik, hogy nagyon járnak a fogaskerekei  és, hogy valami nagyon nem stimmel neki. -Apa! Itt most melyikek a lányok? -böki ki végül a kérdést, gyanakvóan -Ebben nincsenek lányok! -Nincsenek lányoook??! -ismétli rémült döbbenettel az… Tovább »

2 hét

Pontosan ennyi időre volt szükség, hogy a technika beépüljön a négy és háromnegyed éves kis agyába.Nem ragoznám túl, hogy miért, a lényeg, hogy életében először 2 hete nézett olyan igazi gyerek filmet. Eddig egy-egy kis mese a megfelelő TV-ből és ennyi. Jól elvolt. Eddig   De most egy gyerekbulin, szembesült vele, hogy villám mek-kvín nemcsak… Tovább »

A férfi 4 évesen is férfi

Ma vettem magamnak 2 pólót. Na jó, cső topot, de mindegy ….vagyis hittem én eddig. Este ül a gyerek a kádban és foglalkoztat, ahogy kell. Eszébe jut a vásárlásom. -Anya! Felveszed a pólód? Megmutatod, hogy mutatsz benne? Esküszöm, hajszál pontosan ezt mondta! Sírtam 😀 És persze felvettem azonnal. -Ahhha! De ezt inkább trikónak mondanám…  Ha… Tovább »

Azok a csodálatos gyerek agyak! Nameg a krokodil!

Az autók, munkagépek, közlekedés vitathatatlan központi hármasán túl, egyre többször az állatok vannak porondon, a fiúknál, mostanában. “Hol lakik? Miért? Mit eszik? Miért? Mikor megyünk oda megnézni? Miért? Mennyire veszélyes? És be tud jönni a házunkba? Miért?” -ja néha, miért nem. Épp a krokodil volt a téma Lássuk be, a veszélyes állatok akkor is sokkal… Tovább »

Bácsi Péter és mi – sportolók gyerekszemmel

Őrület vicces nap volt a tegnap. Ugyanis Bácsi Péter tényleg nálunk járt! Azt hittem, hogy a világ legnagyobb baromsága kis információs kártyákat dugdosni a gyerekek desszertjeibe, de meg kell követnem magam.Valamelyik édes “uzsonna” csomagolásába, most épp büszkeség kártyák vannak, híres, sikeres sportolók képeivel, eredményeivel, blablablaCsudaklassz dolog egyébként, attól eltekintve, hogy szerintem a lapocskák 99%-a a… Tovább »

Hát elérkezett ez a reggel is….

Be kell szereznem valami komolyabb ránctalanító krémet! Szokásos reggeli készülődés… Zuhany, krém ide-krém oda, kis szempillaspirál….. A 4 és fél éves fiam, persze lelkesen asszisztálja végig az összes folyamatot, majd a végén rámnéz és megszólal: -Anya, várj! Kicsit hervadozol, kell neked még valami. Kiviharzik, hallom, ahogy nagy pakolással az előszobában, valami titkos helyről előkotorja a… Tovább »

Gyerekszáj…nemcsak evésre :)

-Anyaaa Ez mi?!-Sonkás kocka-És ez poliphús benne?-Nem! Disznó!-És ez? Ez kagyló?-Nem!-És ez? Ez rák??-Neeem!-Akkor nem kell! Találós kérdés: Vajon nálunk, ki szokott gyakrabban főzni?! Apa vagy Anya?  Ha tetszett és szívesen olvasgatnál másról is a témában, vagy lenne kedved hozzászólni, beszélgetni, látogass el a blog facebook oldalára is: https://www.facebook.com/noikomment/?ref=aymt_homepage_panel …ha pedig tanácsadásra lenne szükséged, keresd… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!